inaugurare-valcea

La Râmnicu Vâlcea a fost inaugurat Centrului Rezidential pentru Persoane de varsta a III-a, eveniment la care au participat si copresedintii Partidului National Liberal, ALina Gorghiu si Vasile Blaga. Investitia a fost integral realizata de catre Fundatia“Marele Priorat Roman Autonom al Ordinului Suveran al Sfantului Ioan de Ierusalim – Cavalerii de Malta”, in colaborare cu Primaria din Ramnicu Valcea, care a pus la dispozitie terenul si cladirea initiala, in baza unui contract de concesionare pe o durata de 40 de ani.

Initiatorul si sustinatorul proiectului este  conf. univ. dr. Adrian Secureanu, managerul Spitalului Clinic “Nicolae Malaxa” din Bucuresti, care dupa ce a transformat, in urma cu numai cativa ani, asezamantul spitalicesc din sos. Vergului din Capitala intr-un punct de referinta pe harta sistemului sanitar romanesc, a adus la viata si acest proiect, care trimite o raza de speranta in viata celor mai varstnici dintre noi.

Complexul, situat pe strada Ostroveni, la nr. 97, a fost edificat pe un domeniu de peste 10.000 mp, cladirea propriuzisa, punand la dispozitia viitorilor beneficiari peste 4300 de mp de spatii de ingrijire medicala, odihna si  recreere, avand o capacitate de primire intre 70 si 80 de locuri, in camere cu 1,2 si 3 paturi. Serviciile oferite sunt extrem de variate, rezidentii urmand sa beneficieze de evaluari medicale generale zilnice, precum si de servicii de specialitate cum ar fi: geriarite, neurologie, psihologie, stomatologie, cardiologie. In cazuri de urgenta este asigurat serviciul de ambulanta – interventie si/sau transport la spital.

Centrul pune la dispozitia celor interesati si alte servicii precum: masaj de recuperare, kinetoterapie, reflexoterapie, terapie ocupationala, gimnastica medicala, administrarea diverselor tratamente, la cerere putand fi accesate si facilitati precum examene paraclinice de specialitate, consultatii de specialitate in clinica privata, analize de laborator, computer tomograf. Dotarea Centrului se situeaza la cele mai inalte standarde de calitate si performanta, atat in ceea ce priveste abordarea medicala, cat si in ceea ce priveste conditiile de cazare si cele legate de petrecerea timpului liber, valoarea intregii investitii ridicandu-se la aproape 400.000 de euro.

152 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here