evirka

Liceenii din Capitală sunt invitați, de Primăria Municipiului București, prin PROEDUS, să participe la concursul de cultură generală „Evrika”,  competiție care face parte din proiectul ” București – tradiție, istorie și eleganță”.

Evenimentul își propune să promoveze  în rândul tinerilor  valorile istorice și culturale ale Bucureștiului, fiind o modalitate de promovare a studiului istoriei naționale prin intermediul cunoașterii istoriei locale și a personalităților care au marcat de-a lungul anilor Capitala, informează PMB, printr-un comunicat de presă.

PROEDUS îi provoacă  pentru al treilea an consecutiv  pe  elevii din clasele IX-XII să-și testeze cunoștintele despre tradiția, istoria, geografia, cultura, civilizația și atracțiile Bucureștiului, folosindu-și intuiția, logica și viteza de reacție.

Concursul se va desfășura în incinta Colegiului Național ”Matei Basarab” sâmbătă, 26 martie 2016, între orele 10:00 – 16:00, iar câștigătorii vor fi premiați cu  tabere și excursii gratuite la mare sau la munte.

Participanții vor fi repartizați în grupe de cel putin 10 elevi și vor trebui să răspundă în mai puțin de trei minute  la 5 întrebări despre București. Până în acest moment la concurs s-au înscris 270 de elevi.

La ediția din  2015 au participat 100 de elevi, premiile puse în joc fiind următoarele: primii 7 elevi clasați au primit un sejur în Grecia, iar ceilalți câstigători au fost premiați cu excursii la munte sau tabere la mare, în stațiunea Costinești.

Concursul de cultură generală ,,EVRIKA” este o inițiativă  PROEDUS – Centrul de Proiecte și Programe Educaționale și Sportive pentru Copii și Tineret București, realizată cu sprijinul Consiliului General al Municipiului București și al Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.