evirka.concurs

Concursul de cultură generală „Evrika”, la care  s-au înscris peste 600 de liceeni, se va desfășura la Palatul Copiilor deoarece sala de la Colegiul Național ”Matei Basarab”, anunțată inițial, a devenit neîncăpătoare pentru toți liceenii, anunță PMB într-un comunicat remis MagnaNews.

Competiția organizată de Primăria Capitalei prin PROEDUS va avea loc la aceeași dată – sâmbătă, 26 martie 2016, între orele 10:00 – 16:00.

Elevii din clasele IX-XII, participanți ai concursului, vor fi repartizați în grupe de cel putin 10 persoane și în mai puțin de trei minute vor trebui să răspundă  la 5 întrebări despre București privind tradiția, istoria, geografia, cultura, civilizația și atracțiile capitalei, folosindu-și intuiția, logica și viteza de reacție.

Evenimentul face parte din proiectul ” București – tradiție, istorie și eleganță”și îți propune să promoveze  în rândul tinerilor  valorile istorice și culturale ale Bucureștiului, fiind o modalitate de promovare a studiului istoriei nașionale prin intermediul cunoașterii istoriei locale și a personalităților care au marcat de-a lungul anilor  Capitala. Câștigătorii vor fi premiați cu  tabere și excursii gratuite la mare sau la munte.

Concursul de cultură generală ,,EVRIKA” este o inițiativa  PROEDUS – Centrul de Proiecte și Programe Educaționale și Sportive pentru Copii și Tineret București, realizată cu sprijinul Consiliului General al Municipiului București și al Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

 

171 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here