Declarația ministrului culturii, Vlad Alexandrescu, potrivit căreia Papa Francisc ar ezita să vinaă în România din cauza situației clădirii Cathedral Plaza, a stârnit reacția unor parlamentari care atrag atenția asupra unei posibile presiuni asupra justiției. Prin urmare, Comisia de Politică Externă a Camerei Deputaților dorește audierea ministrului, pentru a stabili daca afirmația sa reflectă un mesaj oficial al Vaticanului sau doar opinia sa personală.

Deși ministrul a revenit asupra declarației, precizând pe site-ul Ministerului Culturii că aceasta nu a fost făcută în cadrul întâlnirii de la Vatican, nu este nici acum clar dacă aceasta este într-adevăr opinia Suveranului Pontif  sau doar o declarație hazardată a ministrului.

Vlad Alexandrescu a făcut declarația ziarului Metropolis, care l-a intrebat  dacă Vaticanul doreşte să fie mai prezent la București.Ministrul Alexandrescu a răspuns: ”Vaticanul e interesat să fie mai prezent la Bucureşti. Nu vă ascund: “Cathedral Plaza”, pe care Vaticanul o numeşte un monument al corupţiei, este un mare obstacol în venirea Papei Francisc la Bucureşti. Există o decizie a Înaltei Curţi de a demola acest “monument al corupţiei”. Nu s-a întâmplat pentru că această demolare a fost stopată de primarul general al Capitalei, Oprescu, de fostul primar Oprescu. Cred că ar trebui reluat acest proces, de fapt această procedură, fiindcă există o hotărâre a Justiţiei, care nu a fost pusă în aplicare. Iar această hotărâre este fundamentată pe documente: actele nu erau în regulă pentru a se permite ridicarea acestui mall”, a spus Alexandrescu,care mai apoi,și-a corectat afirmațiile.

vlad alexandrescu

Declarația șefului de la cultură a provocat consternare în rândul mai multor organizații creștine dar și în rândul unor parlamentari care vor să știe dacă Suveranul Pontif a făcut aceste declarații, sau este o nouă ”deviere„ a lui Vlad Alexandrescu. Mai mult, surse politice declară că îl vor interpela pe Alexandrescu despre acest subiect, mai ales că Ministerul Culturii este parte în procesul dintre ARCB și investitorul de la ”Cathedral Plaza”, în care se cere demolarea construcției de lângă Biserica Sfântul Iosif din Capitală.”Este inadmisibil ca un membru al Guvernului să îi pună în gură vorbe Papei Francisc. Acest om periclitează relațiile foarte bune dintre România și Sfântul Scaun. În acest context este foarte posibil ca Sfântul Părinte să nu mai vină în România în 2018 așa cum chiar acesta a afirmat! Îl vom convoca la Comisia de politică externă pentru a da explicații despre acest caz”, ne-au spus surse din comisia de politică externă a Camerei Deputaților.

Mai mult, parlamentarii susțin că este inadmisibil ca un ministru să facă,chiar și declarativ, presiuni asupra justiției pentru a favoriza o anumită parte implicată în proces.

128 Vizualizări

4 COMENTARII

 1. De ceva vreme, Millennium Building Development (MBD) proprietara clădirii construite ilegal la mai puţin de 8 metri de fundaţiile catedralei Sf Iosif din Bucureşti, încearcă sa influenţeze opinia publica declarând că mulţi investitori români si străini sunt extrem de preocupaţi de situaţia clădirii Cathedral Plaza, pe care din incompetenta profesionala de care au dat dovada ca reprezentanţi ai investitorilor pentru care au lucrat mai mult de o decada, de la începutul efortului de a dezvolta acest proiect, intr-un mod total fraudulos au adus acest proiect la starea de existenta actuala. Pentru a se apăra in fata noilor investitori care, inexplicabil, continua sa le plătească onorariile pentru a se apăra prin minciunile scornite permanent, acuzând continuu si fara scrupule atat reprezentanţii bisericii catolice din România, prin ponegrirea continua atat a imaginii Bisericii Catolice cat si a reprezentanţilor diplomatici ai Vaticanului in România.
  Acest caz este un exemplu edificator si un simbol negativ pentru orice investitor care cu bună credinţa a contractat o companie romaneasca cu angajaţi romani sa le reprezinte interesele in România, sa cumpere in mod corect si cinstit un teren proprietate privată, pe care sa dezvolte, proiecteze si sa construiască o clădire in conformitate toate cerinţele legislaţiei existente pe teritoriul României, cu privire la activitatea de achiziţionare a terenurilor destinate investiţiilor particulare in vederea unei activitatii de dezvoltare, proiectare si construire a unei clădiri de birouri, in vecinătatea unui monument istoric de valoare naţionala si universala.
  Obligaţia celor care au lucrat pentru firma MBD a fost sa facă toate demersurile necesare pentru ca proiectul intitulat Cathedral Plaza sa fie dezvoltat, proiectat si construit sigur si corect, tinandu-se seama de toate cerinţele normativelor in vigoare dar in special ale normativului de proiectare antiseismica P-100.1 contemporan fazei de proiectare si execuţie a proiectului precum si obţinerea tuturor avizelor necesare atat de la autoritatile competente ale statului Roman, precum si de la vecinii din imediata vecinătate a proiectului, obligaţie care practic nu a fost îndeplinita, in totalitate. Responsabilitatea acestor indivizi a fost uriaşa, drept pentru care, unii dintre conducătorii aceste organizaţii au fost daţi afara, aducând pagube substanţiale investitorului original al acestui proiect, obligându-l pe acesta sa renunţe la proiect, limitându-si astfel pierderile si obligaţiunile financiare.
  MBD intr-un mod aberant de zece ani, continua sa acuze pe toata lumea abuzând la maximum sistemul judiciar romanesc, aducând pagube Statului Roman si blocând tribunalele si judecătorii cu zeci de reclamaţii si procese, in ciuda faptului ca tribunalele s-au pronunţat definitiv si irevocabil, de nenumărate ori începând cu tribunalul de la Suceava, continuând cu cel de la Craiova si terminându-se cu tribunalul de la Ploieşti.
  Printr-o campanie continua bazata pe minciuni si distorsiuni ale adevărului, de sase ani de zile MBD, continua sa acuze autoritatile romaneşti precum si ne-claritatile legislative, pe care ei insasi le-au abuzat la maximum, precum si a refuzului unor autoritati legislative romaneşti, pe care le numesc „ezitări si necorelari”, făcându-se astfel un ultim efort de a justifica salariile si onorariile încasate pana in prezent de la noii investitori, fara a putea insa demonstra fata de aceştia o competenta profesionala reala. Sigur ca este greu de acceptat un astfel de eşec profesional când cei care ii plătesc, le arata clădiri in cartierul Pipera, in piaţa Charles DeGaulle, sau pe bulevardul Mihalache, care au fost dezvoltate, proiectate si construite in acelas mediu legislativ, confuz si ne coerent de care se vaita aceşti indivizi incompetenţi de la MBD.
  Sigur ca este grav si foarte greu de suportat să constaţi ca in curând aceasta campanie de minciuni, si distorsionări ale realității menita sa ascundă impotenta profesionala de care au dat dovada atat ei ca promotori ai acestui proiect cat si echipele de experţi angajate care pentru cativa gologani si-au încălcând jurământul profesional constatând toate ne ajunsurile si adevărul despre acest proiect, pentru ca in final, la cererea MBD, in câteva cuvinte la sfarsitul expertizelor sa-l declare satisfăcător.
  Sigur ca atat Vatican-ul, Washington-ul, precum si Bruxell-ul sunt interesaţi îndeaproape si urmăresc cu atenţie cum autoritatile din România o sa pună capăt acestor fărădelegi încurajate si/sau savarsite de către reprezentanţii MBD. Nu mai este o noutatea ca actele de corupţie au fost si inca mai sunt rampante in România de astăzi. Este bine ştiut faptul ca actele de corupţie au la cele doua capete ale spectrului indivizi care se lasă corupţi si indivizi care savarsesc actul de corupţie.
  Nu este intamplator ca cei doi primari care au fost implicati in activitatea de aprobare a proiectului Cathedral Plaza, sunt in prezent uramariti penal pentru acte de corupţie. Alaturi de acestia se vor alatura in curand si ceilalti primari ai capitalei, care au indeplinit functia de edili ai Capitalei in perioada anilor 2000- 2008.
  Proiectul Cathedral Plaza a fost declarat definitiv si irevocabil ca fiind o clădire construita ilegal. In astfel de condiţii, posibilitatea de legalizare a acestui proiect este zero.
  Datorita acestei stari de lucruri create de catre indivizii de la MBD, poziţia Vaticanului este clara, drept pentru care este de neinteles, poziţia infantila si actul de disperare a celor care se ascund in spatele MBD, de a ponegri toate oficialitatile romaneşti si străine, care susţin un adevăr demonstrat juridic.
  Este momentul ca hotărârile definitive si irevocabile existente cu privire la acest proiect sa se aplice imediat pentru a se pune capăt percepţiei internaţionale, ca in România nu se face nici-un efort de a se pune capăt Corupţiei Instituţionalizate.

 2. Bruiajul fara precedent facut in presa romaneasca de catre acest grup de incapabilii care se ascund in spatele asa zilei MBD sub pretextul de a apara niste drepturi pierdute de multa vreme in fata Justitiei romanesti si internationale (CEDO) fara precedent si total arogant, este tipic celor care dau dovada disperarii ca in curand or sa fie demascati. Lista este lunga iar dovezile sunt ne limitate.
  Noul patron caruia…i-ar fi mult mai de folos sa se debaraseze de acest grup, care le plateste onorariile stie foarte bine acest lucru insa in mod abuziv continua sa le sustina acestora abilitatea de a exgurcita veninul caracteristic celor posedati de diavol pe care il imprastie de ani de zile asupra comunitatii catolice romanesti pana in ziua in care justitia romaneasca prin procesul de exorcism o sa-i linisteasca o data pentru totdeauna.

 3. Cred ca cei de la MBD ar trebui internati intr-un ospiciu reservat celor cu Multiple Brain Disfunctions. Au luat-o razna cu aberatiile pe toate planurile disponibile de atac. Expertizele pe care le-au platit expertilor, care nu sunt nici macar experti judiciari, pe langa ca nu valoareaza nici macar valoarea hartiei si a cernelei folosite, nu fac fata nici macar unei scrutinizari facute de catre niste studenti in anul trei la facultatea de constructii. Exista insa o posibilitate. Daca tema expertizelor a fost sa ascunda adevarul, domnii profesori ai spus si Da si Nu, ca sa fie acoperiti din toate directiile, DA…pentru cel care a platit expertizele, si NU…pentru cei care mai stiu care ceva despre calculul si proiectarea antiseismica. Rezultatele numerice prezentate in aceste expertize, spun insa adevarul crunt despre aceasta cladire, care sunt total contradictorii normativului P-100.1.
  Cladirea este un pericol public si trebuie demolata, curand…pana nu este prea tarziu.

 4. Cativa dintre protectorii acestui proiect se regasesc in Grupul Monaco. Acestia au fost implicati inca de la inceputul proiectului, prin finantarea proiectului in timp, obtinerea terenului pe care inainte era un parc public, inleznirea obtinerii aprobarilor, (mai putin a celor ne obtinute), modificarea proiectului de rezistenta, obtinerea frauduloasa a autorizatiei de construire, si in final, construirea defectuoasa a structurii de rezistenta. Acum, de doi ani, direct sau indirect, toti s-au ascuns sub umbrela grecului si ameninta Statul si Justitia cu reclamatii si amenintari. Este surprinzator că ministrul Culturii, a cedat atat de usor in fata camerei Deputatilor, deputati care ar fi trebuit sa fie neutri si echidistanti fata de cele doua cazuri Rosia Montana si Cathedral Plaza. Sperantele sunt mari atat pentru noua conducere a Primariei Municipiului Bucuresti precum si de la judecatorii care citesc aberatiile prezentate la tribunal de catre avocatii platiti de catre socrul lui Predoiu inlocuit că o masea stricata de la conducerea PNL Bucuresti de catre nea Blaga, poreclit de catre cei dragi, Vamesul Buldog. Asta da coruptie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 7 =