kovesi

Laura Codruța Kovesi, procurorul-șef al DNA, a declarat luni, după ședința Consiliului Superior al Magistraturii, că a fost destul de dificil să prezinte o activitate de trei ani în timpul alocat susținerii interviului pentru un nou mandat și că aceasta este o etapă intermediară, relatează Agerpres.

“Destul de dificil să prezinți o activitate de trei ani în câteva minute. Am încercat să fiu cât mai sintetică. Mi-am prezentat planul. Este o etapă intermediară, așteptăm mai departe să vedem”, a precizat Kovesi.

Potrivit legii, procurorul-șef al DNA este numit de președintele României, la propunerea ministrului Justiției, cu avizul consultativ al CSM, pentru un mandat de trei ani.

În ceea ce privește acordul de recunoaștere a vinovăției, șefa DNA a declarat că o modificare ar ajuta procurorii anticorupție să îl aplice.

„În prezent, acordul de recunoaștere a vinovăției prevede o limită a pedepsei de 7 ani. Majoritatea infracțiunilor pe care noi le investigăm depășesc această limită de 7 ani, atunci o modificare legislativă ne-ar ajuta ca și în cazul, spre exemplu, al infracțiunilor de luare de mită, spălare de bani, să putem să aplicăm această instituție. În practica noastră din ultimii ani de foarte multe ori inculpații au dorit să întocmească astfel de acorduri de recunoaștere a vinovăției, dar din cauza acestei limite prevăzute în lege nu s-a putut încheia”, a explicat ea.

Referitor la dezvoltarea Serviciului Tehnic ca urmare a deciziei CCR, Laura Codruța Kovesi a susținut că așteaptă în primul rând suplimentarea posturilor de polițiști.

„În primul rând, așteptăm acea suplimentare a posturilor de polițiști și suplimentarea bugetului, după care o să decidem în cadrul Direcției dacă vom replica la toate serviciile teritoriale sau să întărim cele patru centre zonale pe care le avem și în prezent”, a mai declarat șefa DNA.

La sediul CSM, au fost și câteva persoane care au cerut demisia șefei DNA și au scandat lozinci împotriva numirii acesteia.

143 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here