aeroport bruxelles.explozie

Două explozii puternice au avut loc marți dimineața, pe aeroportul internațional Zaventem din Bruxelles, în urma cărora cel puțin 11 persoane au decedat și 25 au fost rănite.

Un reprezentant al poliției federale belgiene, citat de agenția Belga, a declarat că bilanțul exploziilor este de un mort și mai mulți răniți, informează AFP și Reuters, citat de Agerpres.

Deflagrațiile s-au produs în jurul orei locale 08:00 (07:00 GMT), în zona de plecări a aeroportului.

Presa belgiană a informat că legăturile feroviare cu aeroportul Zaventem au fost suspendate, iar Eurocontrol a anunțat că traficul aerian pe aeroportul din Bruxelles a fost închis până la noi dispoziții.

Cauza deflagrațiilor nu este clară deocamdată. Potrivit AFP, o primă explozie a fost auzită în zona de plecări a aeroportului, urmată la scurt timp de a doua deflagrație. Numeroase persoane au fost văzute când părăseau aeroportul abandonându-și bagajele.

Claude Moniquet, expert în terorism, a declarat pentru cotidianul La Libre Belgique că, ‘după imagini, exploziile au fost puternice’. ‘Este nevoie ca încărcătura (explozivă) să fie puternică pentru a putea sparge geamurile’, a declarat Moiquet, care a refuzat să facă alte comentarii.

Pe aeroportul din Bruxelles trebuia să aterizeze o aeronavă a companiei aeriene TAROM. Avionul a fost direcționat către Olanda, Amsterdam.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here