florin-chirculescu

„Niciun medic nu a fost pus să plătească pentru urgenţă”, a declarat preşedintele demisionar al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, răspunzând chirurgului Florin Chirculescu care a susţinut că medicii sunt puşi să plătească contravaloarea serviciilor de urgenţă acordate pacienţilor neasiguraţi.

„În regulă, înțeleg poziția CNAS, e omenească – să înțeleg, însă, că CNAS n-are habar de miile de servicii medicale (corecte!), pe care le-a invalidat în toată țara? Îmi cere exemple? Le dau numai două: un caz de cancer de sân, la bărbat, pe care CNAS l-a invalidat, motivând că un bărbat nu face cancer de sân – fapt care ne arată lipsa unor elementare cunoștințe medicale la angajații CNAS – și un caz cu Hemoglobină 6 și INR 8, care ne arată cam ce noțiuni despre urgențe au aceiași angajați ai CNAS. Nu încercați, stimată CNAS, să căutați respectivele cazuri printre foile mele, căci nu le veți găsi. Ceea ce dvs. nu pricepeți e că eu nu vorbesc doar în numele meu, ci în numele tuturor medicilor din țară, care ar râde în hohote de criteriile prin care le-ați invalidat cazurile, dacă respectivele cazuri n-ar ajunge, după vizita CNAS, să facă obiectul unor discuții cu Curtea de Conturi. Curtea de Conturi, stimată CNAS, Curtea de Conturi a recomandat, pe baza invalidărilor operate de angajații dvs., ca medicilor să li se impute cazurile despre care vorbim. Dar, pentru că niște motive cum sunt cele de mai sus nu stau în picioare, și pentru că spitalele și medicii au efectuat servicii care au costat bani, s-au primit recomandări ca spitalele să dea CNAS în judecată, pentru că trebuie recuperați banii de care dumneavoastră ați privat întreg sistemul sanitar, nedorind să decontați serviciile noastre…”, a scris doctorul Chirculescu pe contul sau de facebook.

Confom legii, serviciile medicale acordate în sistem de urgenţă sunt decontate integral de stat, prin CNAS, indiferent dacă pacientul are sau nu calitatea de asigurat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.