expozitie ARCUB

În perioada 17 martie – 8 mai 2016, la Arcub, Centrul Cultural al Municipiului București, are loc expoziția de artă video „Istorii MonuMentale”, dedicată relevanței monumentelor din București și nu numai, în procesul de scriere a istoriei și conservării memoriei.

Vernisajul expoziției va avea loc joi, 17 martie 2016, începând cu ora 19:00.

Curatoriată de Olivia Nițiș, expoziția „Istorii MonuMentale” prezintă o serie de producții video realizate de nouă artiști români și străini, care analizează din perspectivă istorică, socio-politică și culturală relevanța monumentelor și a construcțiilor monumentale din București, precum Casa Poporului, Rondul Scriitorilor din parcul Cișmigiu, Mausoleul din parcul Carol sau proiectul Lacul Morii și, totodată, punctează efectele tranzițiilor ideologice asupra acestora și influența lor în mentalul colectiv, discuțiile extinzându-se în sfera est-europeană.

Expoziția „Istorii MonuMentale” poate fi vizitată gratuit de luni până duminică între orele 14:00-22:00, la ARCUB (Str. Lipscani nr. 84-90). Proiectul face parte din seria evenimentelor prilejuite de candidatura orașului București la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021, demers inițiat și coordonat de ARCUB.

169 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here