bac simulare

Simulările examenului de Bacalaureat încep de luni, 7 martie, când liceenii claselor a XI-a și a XII-a vor susține prima probă, la Limba și literatura română.

În data de 8 martie va fi susținută simularea la Limba și literatura maternă, de către elevii ce aparțin minorităților naționale.

Proba obligatorie a profilului este programată pe 9 martie și, exclusiv, pentru elevii claselor a XII-a, proba la alegere a profilului și specializării pe 10 martie.

Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice precizează că toate probele sunt scrise iar rezultatele vor fi afișate pe 18 martie.

Potrivit ministerului, simulările au pe de-o parte rolul de a familiariza eleviu cu rigorile unui examen de Bacalaureat și, pe de altă parte, optimizarea rezultatelor obținute de către elevii din învățământul preuniversitar la finalul studiilor liceale.

„În vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare, rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral”, precizează MENCȘ.

Sursa: Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.