iohannis

Președintele Klaus Iohannis, aflat într-o vizită de stat în Israel, a declarat, luni, că România are ambiția de a deveni un centru regional de promovare a educației cu privire la Holocaust și de combatere a antisemitismului, informează Agerpres.

„Pe 8 martie, mâine, România va prelua președinția Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului. Acest fapt reflectă puternicul nostru angajament față de trecut, față de comemorarea victimelor Holocaustului și lupta împotriva antisemitismului și xenofobiei. România va trata în cel mai responsabil mod cu putință și cu mare onoare această sarcină, pentru îndeplinirea căreia vom colabora îndeaproape cu Israel. Avem ambiția să devenim un centru regional de promovare a educației cu privire la Holocaust și de combatere a antisemitismului”, a afirmat președintele Iohannis, într-o declarație comună cu omologul său israelian, Reuven Rivlin.

Președintele României s-a declarat optimist cu privire la consolidarea relațiilor dintre țara noastră și statul Israel în anii următori. Aceasta este prima sa vizită de stat în Israel, de la preluarea mandatului.

La data de 4 decembrie 2014 România a fost desemnată să preia în 2016 Președinția Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului (International Holocaust Remembrance Alliance/IHRA). Decizia a fost luată prin consens de către cele 31 de state membre ale IHRA în cadrul reuniunii plenare, găzduită în Manchester de Președinția britanică a Organizației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here