mae

Un atac terorist a avut loc duminică, 27 martie, într-un parc aglomerat din orașul Lahore, din estul Pakistanului, soldat cu moartea a 72 de persoane și cu rănirea altor circa 300, în majoritate femei și copii.

Atentatul sinucigaș, comis de un kamikaze care și-a detonat explozibilul avut asupra sa și, care a avut ca țintă creștinii ce sărbătoreau Paștele în regiunea respectivă, a fost condamnat de Ministerul Afacerilor Externe, informează Agerpres:

”Ministerul Afacerilor Externe condamnă cu fermitate atacul terorist din 27 martie din Pakistan, soldat cu numeroase victime nevinovate și care a afectat semnificativ populația creștină din orașul Lahore. Autoritățile române exprimă sincere condoleanțe familiilor celor care și-au pierdut viața, majoritatea femei și copii, și exprimă speranța refacerii rapide a celor răniți”.

MAE reafirmă angajamentul ferm al României în lupta împotriva terorismului și reiterează necesitatea intensificării eforturilor internaționale în combaterea tuturor formelor sale.

Atentatul sinucigaș din orașul Lahore, Pakistan, a fost revendicat de Jamaat-ul-Ahrarde, o grupare militantă talibană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here