DSC_6213

Actorii Dem Radulescu, George Constantin, Stefan Banica și Dinu Manolache au primit postum Placheta Orașului București în semn de recunoaștere și prețuire pentru întreaga activitate în domeniul teatrului și filmului, duminică, 27 martie, de Ziua Mondială a Teatrului.

Cei patru mari actori au fost recompensați postum cu câte o stea pe „Aleea Celebrităților” din Piața Timpului, informează un comunicat al PMB.

Primarul General al Capitalei, Răzvan Sava, prezent la ceremonie, a declarat:

„Mă bucur sa ma aflu aici în acest moment în care celebrăm memoria unora dintre cei mai mari actori ai României. Ei sunt cei care au adus zâmbetul pe buzele românilor, în perioada când aveau mare nevoie de asta, iar motivele de optimism erau prea puține. Acordarea acestor distincții pentru activitatea în domeniul teatrului și filmului a artiștilor Dem Rădulescu, George Constantin, Ștefan Banica și Dinu Manolache este un gest prin care noi bucureștenii ne arătăm aprecierea față de talentul lor, față de munca depusă prin care au reușit să aducă plus valoare bagajului cultural al țării noastre.  Stelele cu numele lor de pe Aleea Celebrităților vor fi de acum încolo un prilej, pentru cetățenii care trec pe aici, de a lua o pauză și a face o călătorie prin amintirile care îi leagă de acești mari artiști.”

La eveniment au luat parte și reenumiții actori contemporani ca: Stela Popescu, Horațiu Mălaele, Ștefan Bănică Jr, Virginia Mirea, precum și fiica lui Dem Rădulescu, Irina.

DSC_6261 DSC_6266 DSC_6262 DSC_6263

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here