razvan sava

Primarul General al Capitalei, Răzvan Sava, a transmis printr-un comunicat al PMB, un mesaj către vicepremierul Dîncu, în legătură cu situația Arenei Naționale.

” Domnule Vicepremier Dîncu, prin comunicatul dat azi de dumneavoastră tocmai ați confirmat  ceea ce spuneam și eu zilele trecute: conform legislației, dar și expertizelor făcute în România, materialul din care este facut acoperișul Arenei Nationale este din clasă C, ceea ce înseamnă că IGSU nu  poate elibera autorizația de securitate la incendiu pentru că materialul, în caz de incendiu, se transformă în „picături de foc”.

Răzvan Sava a mai precizat că în data de 18 februarie, în urma întâlnirii la Minister cu ministrul Tobă și reprezentanții IGSU, Vasile Dîncu nu a comunicat atunci eliberarea agrementului făcut în baza expertizei din Romania și că acesta nu dorește „să ia în calcul expertiza făcută în Italia, la un laborator acreditat UE, care atesta faptul că materialul este de clasă B, ceea ce ar permite practic ca Arena Națională să poată lua aprobarea necesară.”

Primarul Capitalei a mai declarat că această expertiză a fost depusă la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în data de 19 februarie.
“Pe această cale vă reiterez încă o dată faptul că așteptăm agrementul necesar în baza ultimei expertize depuse, până în data de 14 martie, așa cum spuneți și dumneavoastră.
Dacă această expertiză nu este luată în seamă, dacă punctul de vedere al experților italieni nu este bun, iar  Consiliul Tehnic Permanent pentru Construcții din subordinea MDRAP decide că doar expertiza institului român este cea care poate fi luată în considerare, atunci nu avem altă soluție decât să schimbăm actuala membrană a acoperișului pentru a redeschide stadionul.

În aceste condiții, când dumneavoastră ne spuneți că membrana acoperișului este de clasă C, nu înțeleg de ce ați făcut aceste presiuni pentru a redeschide stadionul. Nu înțeleg de ce mă acuzați că mă transform în statuie de legalitate.
În acest moment, legea din România îmi interzice practic să deschid stadionul. Obligația mea este să nu pun în pericol cetățenii, bunurile și mediul. Faptul că luam măsuri compensatorii și aducem mai multe forțe de ordine la stadion, nu rezolvă situația de fond: lipsa autorizatiei de securitate la incendiu.”

Răzvan Sava a transmis bucureștenilor că, în cazul în care expertiza făcută în laboratorul din Italia nu este luată în seamă, va discuta cu, constructorul Max Boegl și în cel mai scurt timp posibil va schimba membrana acoperișului pentru a putea lua autorizația de securitate la incendiu și pentru a putea redeschide Arena Națională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here