klaus

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, că exploziile ce au avut loc în Bruxelles reprezintă o adevărată tragedie atât pentru Belgia cât și pentru restul Europiei și din păcate, terorismul a rămas „în inima” acestui continent.

„Exploziile care au avut loc în această dimineață la Bruxelles reprezintă o tragedie cutremurătoare pentru Belgia și pentru întreaga Europă. Transmit condoleanțe și îmi exprim întreaga compasiune față de cei afectați de acest incident, față de poporul și autoritățile belgiene. Terorismul a rămas, din păcate, în inima Europei. Suntem extrem de îngrijorați de atacurile tot mai dese din ultima vreme și, acum mai mult ca oricând, trebuie să fim solidari și să luptăm cu toate resursele pentru combaterea acestui flagel”, a declarat președintele pe pagina sa de Facebook.

În deschiderea ceremoniei de marcare a Zilei Internaţionale a Francofoniei, Klaus Iohannis a mai precizat:

„Specialiştii spun că este foarte probabil să fie un atentat terorist. Noi suntem îngroziţi şi întristaţi şi folosesc acest prilej pentru a exprima întrega compasiune şi condoleanţe celor loviţi de acest incident, autorităţilor belgiene, poporului şi cred că, dacă se confirmă ipoteza unui atentat, arată că terorismul a răma în inima Europei. Suntem extrem de îngrijoraţi şi vom urmări cu atenţie evoluţia de la Bruxelles”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here