stop racism

Ziua de 21 martie marchează o altă zi importantă la nivel mondial și anume, Ziua Internațională pentru eliminarea discriminării rasiale.

Mesajul Ministerului Afacerilor Externe, pentru comerorarea acestui moment, este următorul: MAE “își exprimă solidaritatea cu instituțiile, organizațiile neguvernamentale și personalitățile vieții publice care, prin acțiuni continue, informare permanentă și dialog, promovează toleranța, egalitatea în drepturi și eliminarea oricărei forme de discriminare rasială, cu prilejul marcării, la 21 martie, a Zilei Internaționale pentru eliminarea discriminării rasiale.

România militeaza pentru condamnarea ferma a oricarei forme de rasism și intoleranță și își asumă conștient responsabilitatile ce decurg din aderarea la legislația internațională și sistemul de protecție a drepturilor omului.

Autoritățile române și-au asumat un rol activ în promovarea și implementarea, în primul rând în cadrul societății românești, dar și la nivel european și internațional, a măsurilor destinate să prevină și să sanctioneze orice formă de rasism, xenofobie, discriminare sau intoleranță.

Ministerul Afacerilor Externe susține, totodată, promovarea educației tinerei generații în spiritul necesității de a accepta diferențele, de a respecta drepturile celuilalt și diversitatea umană.”

La 21 martie 1960, ca reacție la o demonstrație pașnică din Sharpeville, Africa de Sud, poliția a ucis 69 de persoane care manifestau împotriva legilor care promovau apartheid-ul. Prin proclamarea acestei zile, în 1966, Adunarea Generala a ONU a facut apel la comunitatea internațională să își sporească eforturile de a elimina toate formele de discriminare rasială.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here