lionel messi

Celebrul fotbalist argentinian, Lionel Messi, a stârnit controverse în Egipt, din cauza unui gest de solidaritate care, din nefericire, a fost primit ca o insultă la adresa țării respective.

Messi a anunțat, în cursul unui interviu acordat unui post egiptean de televiziune, că oferă o pereche de ghete pentru a fi vândute la licitație în scop caritabil.

Gestul atacantului Barcelonei nu a fost însă deloc apreciat, din contră, a fost considerat o insultă la adresa Egiptului, deoarece încălțămintea simbolizează lipsa de respect în lumea arabă.

Fotbalistul a fost criticat dur de parlamentarul egiptean Said Hasasin, care și-a scos pantofii în direct, în cursul programului său de televiziune, pentru a-i da astfel o replică lui Messi.

„Nu am fost niciodată atât de umiliți în șase mii de ani de civilizație. Te lovesc cu pantofii, Messi”, a spus Hasasin, adăugând: „Acesta este pantoful meu, îl donez Argentinei”.

Azmy Megahed, purtătorul de cuvânt al Federației egiptene de fotbal, s-a arătat la rândul său contrariat de inițiativa decarului Barcelonei, recomandându-i lui Messi să-și doneze ghetele țării sale, pentru că „Argentina este plină de săraci”.

Sursa: agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here