virusul zika mexic

Directorul de epidemologie în Ministerul Sănătății din Mexic, Cuitláhuac Ruiz, a anunțat că în prezent sunt înregistrate 183 de cazuri de pacienți infectați cu virusul Zika, o cifră care ar putea crește odată cu venirea sezonul ploilor și al căldurii.

Primul caz al infestării cu acest virus a fost înregistrat, în Mexic, în noiembrie 2015 iar de atunci numărul a crescut cu 75 % de pacienți infectați în statele Oaxaca și Chiapas.

Cuitláhuac  Ruiz a reamintit că virusul Zika, la fel ca Chikunguńa, este transmis de țânțarul Aedes aegypti și că Ministerul Sănătății duce o campanie de informare și de educare a populației pentru a distruge focarele acestor insecte.

„Inamicul nu este virusul, ci țânțarul. Dacă sunt mai puțini, există o mai mică posibilitate de contagiere. Oamenii trebuie să știe că această insectă se dezvoltă în casele lor, iar jardinierele de la geamuri pot fi un extraordinar focar”, a declarat el.

Ruiz a insistat ca populația să cunoască locurile unde trăiește țânțarul, cum se reproduce și obiceiurile sale pentru a-l putea combate mai ușor, să evite totodată înțepăturile și să reducă astfel riscul de contaminare.

Sursa: agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here