mugur isarescu

Programul Prima Casă nu are ce căuta în Legea dării în plată, pentru că s-ar pune sub semnul întrebării garanţiile emise de către stat în cadrul programului guvernamental de achiziţie de locuinţe, a declarat Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale a României.

Cu toate acestea, Parlamentul ar putea introduce măsurile prevăzute în Legea dării în plată în legislaţia programului Prima Casă, a declarat guvernatorul BNR într-un interviu acordat Radio România Actualităţi: ”Este un program guvernamental. Acest program guvernamental nu are ce căuta în Legea dării în plată. A vorbi într-o lege, cum este darea în plată, despre punerea în discuţie a unei garanţii a statului român, cu alte cuvinte: o lege a statului român să pună în discuţie, sub orice formă, garanţia statului român, eu atât pot să spun că sună groaznic.”

Senatul a votat în unanimitate Legea dării în plată, după ce a respins un amendament prin care erau exceptate de la aplicarea acestei legi creditele contractate cu garanţii guvernamentale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.