mugur isarescu

Programul Prima Casă nu are ce căuta în Legea dării în plată, pentru că s-ar pune sub semnul întrebării garanţiile emise de către stat în cadrul programului guvernamental de achiziţie de locuinţe, a declarat Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale a României.

Cu toate acestea, Parlamentul ar putea introduce măsurile prevăzute în Legea dării în plată în legislaţia programului Prima Casă, a declarat guvernatorul BNR într-un interviu acordat Radio România Actualităţi: ”Este un program guvernamental. Acest program guvernamental nu are ce căuta în Legea dării în plată. A vorbi într-o lege, cum este darea în plată, despre punerea în discuţie a unei garanţii a statului român, cu alte cuvinte: o lege a statului român să pună în discuţie, sub orice formă, garanţia statului român, eu atât pot să spun că sună groaznic.”

Senatul a votat în unanimitate Legea dării în plată, după ce a respins un amendament prin care erau exceptate de la aplicarea acestei legi creditele contractate cu garanţii guvernamentale.

162 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here