Magistrații au judecat miercuri cererea de menținere sau nu a controlului judiciar în cazul fostului ministru, iar verdictul a fost prost pentru fostul ministru Elena Udrea. Judecătorii au menținut măsura preventivă și pentru ea, dar și pentru ceilalți inculpați din dosar.

Iată minuta ședinței de judecată:

Ministrul Turismului, Elena Udrea, tine o conferinta de presa, la sediul Ministerului, in Bucuresti, luni, 6 iulie 2009. INTACT IMAGES/Jurnalul National/Karina Knapek

”În temeiul art.362 alin.2 Cod procedură penală raportat la art.208 alin.5 Cod procedură penală, menţine măsura preventivă a controlului judiciar luată faţă de inculpaţii: UDREA ELENA – GABRIELA (cu date de stare civilă), OBREJA RUDEL (cu date de stare civilă), BREAZU LIBERIU TUDOR (cu date de stare civilă) şi ARITON ION (cu date de stare civilă). Admite, în parte, cererea formulată de inculpatul ARITON ION (cu date de stare civilă), privind modificarea măsurii preventive a controlului judiciar, în sensul că încuviinţează părăsirea temporară a teritoriului României şi deplasarea acestuia la Haga, în perioada 3-4 aprilie 2016, pentru a participa la Conferinţa. În temeiul art.215 alin.9 raportat la art.215 alin.8 Cod procedură penală, respinge, ca neîntemeiate, cererile formulate de inculpaţii UDREA ELENA – GABRIELA şi ARITON ION, de încetare a obligaţiei prevăzută de art.215 alin.2 lit.a Cod procedură penală, impusă acestora pe durata măsurii preventive a controlului judiciar. Dispune emiterea adreselor prevăzute de art.215 alin.5 Cod procedură penală. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică, azi, 23 martie 2016. Amână cauza şi fixează termen la data de 26.04.2016, ora 9, SU.”, se arată în minuta ședinței de judecată.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.