omar hayssam

Omar Hayssam s-a prezentat vineri la sediul Direcției Naționale Anticorupție pentru a fi audiat de procurori, în dosarul privind privatizarea IPRS Băneasa, informează Agerpres.

Procurorii DNA fac cercetări în acest dosar în care o firmă, reprezentată de Omar Hayssam, prezintă mai multe înscrisuri false în ceea ce privește experiența și capacitatea financiară, acte necesare pentru a participa la privatizarea IPRS Băneasa.

Sirianul Omar Hayssam a fost condamnat de instanțele din România în mai multe dosare: 20 de ani de închisoare pentru răpirea jurnaliștilor români în Irak, 16 ani de închisoare în dosarul „Volvo Truck”, 3 ani de închisoare în dosarul „Foresta Nehoiu”, 2 ani de închisoare pentru trecerea frauduloasă a frontierei.

În noiembrie 2015, Omar Hayssam a fost condamnat de Tribunalul București la 23 de ani și patru luni închisoare în dosarul „Manhattan”, în care a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru săvârșirea unor infracțiuni economice. În același dosar, fratele său, Mohamad Omar, a fost condamnat la 16 ani de închisoare. De asemenea, cei doi frați au fost obligați să plătească în solidar suma de 7,8 milioane lei. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

În 2006 a fugit din România, fiind adus înapoi în țară în anul 2013.

142 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here