DSC_7359

Cântărețul Ovidiu Anton este câştigătorul Eurovision România 2016, fiind trimis în finala de la Stockholm de către telespectatori prin acordarea celor mai multe voturi, în seara de 6 martie.

Ovidiu Anton este pentru a cincea oară la Eurovision iar anul acesta a reușit să câștige finala de la noi, după ce a cucerit inimile românilor cu „Moment of Silence”, o melodie pe care a compus-o în zilele de proteste de după #Colectiv. Cu „o piesă din suflet, pentru suflete”, cum a numit-o el, Ovidiu a adunat cele mai multe voturi din partea românilor, în spectacolul transmis duminică, 6 martie, în direct la TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional, TVR Moldova şi online, pe www.tvrplus.ro, eurovision.tvr.ro, precum şi pe canalul oficial de YouTube al TVR.

În finala Eurovision Romania 2016, publicul a votat timp de 60 de minute şi numai el a decis cine va reprezenta România la Stockholm.

Piesa „Moment of Silence” a lui Ovidiu Anton a primit un total de 6.585 de voturi de la public în timpul celor 60 de minute alocate televotingului la Selecţia Naţională Eurovision 2016, care anul acesta s-a desfăşurat la Sala Sporturilor din Baia Mare.

„Vă mulţumesc tuturor, publicului care a votat, comunităţii rock din România, artiştilor care m-au susţinut, familiei mele, soţiei mele, echipei mele extraordinare… Îmi pare rău că nu mai e Titus Munteanu, să mă sune şi să-mi spună: ai fost tare! El m-a învăţat că cel mai mare semn de superioritate e bunătatea… Sunt fericit pentru că s-a întâmplat să câştig această ediţie la care doar publicul a votat. Nu vreau să fiu modest, specialiştii mă apreciază, ştiu asta, dar în seara asta este prima dată când am cucerit într-adevăr inimile celor din public. Este important să lupţi pentru visul tău. Nu e uşor să pierzi (iar această victorie vine după multe încercări ale mele), dar seara aceasta demostrează că trebuie să continuăm să încercăm, să nu renunţăm”, a declarat Ovidiu Anton, câştigătorul Selecţiei Naţionale Eurovision 2016.

Clasamentul final al Selecţiei Naţionale Eurovision 2016:

Locul 1 – Ovidiu Anton – Moment of Silence – 6.585 voturi

Locul 2 – Vanotek feat. The Code & Georgian – I’m Coming Home – 4.702 voturi

Locul 3 – Florena – Behind The Shadows – 3.491 voturi

Locul 4 – Dream Walkers – Let It Shine – 2.332 voturi

Locul 5 – M I H A I – Paradisio – 2.142 voturi

Locul 6 – Doru Todoruţ feat. Irina Baianţ – The Voice – 1.235 voturi

Concursul cântecului european se va desfăşura, în 2016, la Stockholm, Suedia, în 10, 12 şi 14 mai. În competiţie s-au înscris 43 de ţări, cu trei mai multe decât la ediţia precedentă. România va participa în a doua semifinală a concursului, cea din 12 mai, alături de Albania, Bulgaria, Danemarca, Georgia, Slovenia, Norvegia, Ucraina, Belgia, Letonia, Belarus, Irlanda, Elveţia, Macedonia, Australia, Lituania, Polonia, Israel şi Serbia. Pe eurovision.tvr.ro, se găsesc toate informaţiile despre concurs, inclusiv Regulamentul oficial, dar şi noutăţile din ţară şi din străinătate pe subiectul Eurovision.

Melodia „Moment of silence”- câștigătoarea Eurovision România 2016 :

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here