patronii clubului colectiv

Patronii clubului Colectiv s-au prezentat joi la sediul Parchetului General, fiind chemați de procurori pentru a li se aduce la cunoștință rezultatul expertizei efectuate în acest dosar, informează Agerpres.

Alin George Anastasescu, Paul Gancea și Costin Mincu sunt cercetați în prezent în arest la domiciliu, fiind acuzați de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Din expertiza tehnică întocmită la solicitarea Parchetului General a reieșit că:

  • Primăria sectorului 4 nu a efectuat, în ultimii cinci ani, verificări în localul unde a funcționat clubul Colectiv, în condițiile în care a fost schimbată destinația spațiului și au fost executate lucrări de amenajare fără autorizații.
  • Angajații administrației locale nu ar fi desfășurat, cel puțin în ultimii cinci ani, activități de inspecție și control în spațiul unde au funcționat succesiv trei cluburi, ultimul fiind Colectiv.
  • Nu au fost identificate acte de control sau măsuri dispuse din punct de vedere al respectării legislației din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență București ori din partea Inspectoratului de Stat în Construcții București.
  • În incinta de la Pionierul există lucrări de construire și amenajare care nu îndeplinesc cerințele legale, iar „cea mai mare parte a lucrărilor realizate necesitau autorizație de construcție, o parte dintre lucrări nu îndeplinesc cerințele impuse de normele în vigoare, în special în cazul în care este necesară o evacuare rapidă a utilizatorilor din spațiul aferent”.
  • Au fost folosite materiale ușor inflamabile în momentul în care a fost construit tavanul fals, „ventilațiile, atât pentru aportul de aer proaspăt, cât și pentru exhaustarea celui viciat, nu sunt poziționate corespunzător”, iar „instalațiile electrice dispuse pe sub panta din lemn sunt neconforme”.
  • Numărul căilor de acces pentru spații publice aglomerate trebuia să fie minimum două, însă la clubul Colectiv exista doar una utilizabilă, dar și aceasta neconformă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here