dunarea

În intervalul 10 martie, ora 6,00 — 18 martie, ora 18,00, se instituie Cod Portocaliu privind depășirea Cotelor de apărare pe Dunăre, sector aval de S.H.E.N. Porțile de Fier — Zimnicea, pe raza județelor Mehedinți, Dolj, Olt șiTeleorman, informează Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor.

INHGA menționează faptul că sectorul Dunării aval Gruia este apărat împotriva inundațiilor prin lucrări de îndiguire, iar pe baza informațiilor actuale nu se prognozează posibilitatea apariției unor probleme deosebite ca urmare a propagării viiturilor pe sectorul românesc al Dunării, dar este necesară o monitorizare atentă a evoluției situației hidrometeorologice și respectiv a comportării lucrărilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundațiilor, scrie Agerpres.

Prognoza de specialitate arată, totodată, că în intervalul 9 martie, ora 18,00 — 18 martie, ora 18,00, va fi în vigoare avertizarea Cod Galben de inundații, valabilă pe tot sectorul românesc al Dunării, aval de S.H.E.N. Porțile de Fier, din județele Mehedinți, Dolj, Olt,Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Galați,Constanța și Tulcea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.