intoxicaatie alimentara

Zeci de elevi de la Școala I.L. Caragiale din Pitești, înscriși într-un program de tip after-school, s-au prezentat la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară după ce au mâncat la cantina unității de învățământ, numărul acestora ajungând, marți, la 42.

La Spitalul de Pediatrie Pitești s-au prezentat în ultimele zile 41 de pacienți, iar unul a fost dus de părinți direct la Spitalul Matei Balș din București, conform informațiilor transmise de reprezentanții Instituției Prefectului Argeș.

În secțiile Spitalului de Pediatrie Pitești au rămas internați 19 copii, alți șase fiind internați la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență. În șapte cazuri părinții au refuzat internarea, în alte două cazuri au cerut transferul la unități medicale din București, iar șapte copii sunt tratați la domiciliu.

Direcția de Sănătate Publică Argeș a deschis o anchetă epidemiologică în acest caz, și au fost recoltate probe de la cantina deținută de o societate privată. De asemenea, personalul care pregătește și servește masa la cantină s-a prezentat la DSP Argeș pentru efectuarea coproculturilor sancționând cu 1000 lei patronul cantinei, pentru nerespectarea circuitelor funcționale, conform declarațiilor Ministerului Sănătății.

Dumitru Tudosoiu, inspectorul școlar general, a anunțat că toate cantinele care deservesc unități de învățământ din județul Argeș vor fi verificate în această săptămână. O altă măsură decisă de conducerea Inspectoratului Școlar Județean Argeș a fost suspendarea temporară a programului after-school de la școala unde au apărut cazurile de toxiinfecție alimentară.

Sursa: Agerpres

151 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here