tranzactii online

Direcția Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) a anunțat că o persoană fizică a obținut 1,19 milioane lei din 1.492 de tranzacții online nedeclarate iar prejudiciul cauzat prin neplata TVA și a impozitului pe venit a fost de 373.900 lei, informează Agerpres.

În data de 9 martie 2016, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au dispus efectuarea de percheziții domiciliare în municipiul București și județul Ilfov, în urma sesizărilor făcute de inspectorii DGAF.

„Din noiembrie 2014, inspectorii antifraudă au investigat activitatea comercială a utilizatorului itmediagalaxy, care activa pe www.itmediagalaxy.ro, www.facebook.com/itmediagalaxy și cele mai importante portaluri de vânzări online din România. Inspectorii DGAF au constatat că, în perioada 3.01.2013 — 5.11.2014, acesta a vândut 1.492 produse electronice (smartphone-uri, tablete și televizoare) de ultimă generație în valoare totală de 1.193.091 lei, fără a plăti TVA și impozitul pe venit aferente”, se menționează într-un comunicat al DGAF.

Inspectorii DGAF monitorizează activitatea de comerț electronic a magazinelor online și a platformelor specializate de vânzări și investighează activitatea utilizatorilor, care desfășoară activități comerciale fără a respecta prevederile legale privind înregistrarea la Registrul Comerțului și la autoritatea fiscală competentă, precum și cele referitoare la declararea veniturilor realizate, în vederea plății obligațiilor fiscale aferente.

163 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here