preselectii EMC

Tinerii muzicieni români, cu vârsta sub 21 de ani, pot participa, până pe 10 aprilie, la preselecția pentru European Music Campus Orchestra 2016 – un proiect al Festivalului de la Grafenegg, Austria, și al Orchestrei Europene de Tineret (EUYO), se arată într-un comunicat al ICR.

Institutul Cultural Român promovează acest proiect, ajuns la cea de-a treia ediție, în calitate de partener al EUYO (din anul 2010).

Cei selectați să facă parte din European Music Campus Orchestra vor avea ocazia să participe la European Music Campus de la Grafenegg, între 23 iulie şi 7/8 august 2016, unde vor repeta alături de Orchestra Europeană de Tineret, vor studia împreună cu muzicieni și profesori de prestigiu, vor cânta alături de alți tineri talentați în cadrul European Music Orchestra 2016, vor putea asista la concertele de vară de la Grafenegg şi ale EUYO și vor lua parte la activităţi de socializare, ce includ și o vizită ghidată la Viena.

Pentru a putea participa la selecţie, candidaţii trebuie să fie de nivel mediu/avansat, pre-Conservator și Conservator, să aibă cel mult 21 ani de ani şi să cânte la unul din următoarele instrumente: vioară, violă, violoncel, contrabas, flaut, oboi, clarinet, fagot, corn, trompetă, timpan.

Cei interesaţi trebuie să trimită o înregistrare video, de minimum 2 şi maximum 5 minute, a anumitor extrase, împreună cu o piesă solo la alegere.

Informații despre locurile disponibile, extrasele solicitate sau adresa de descărcare a partiturilor, le puteți găsi detaliat aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here