IMG_20151001_092510

Peste 2500 de copii de clasa a IV-a din zonele rurale și orașe mici din județele Buzău, Prahova, Dâmbovița, Covasna, Brașov, Argeș, Ialomița, Călărași, Dolj și Gorj învață, în perioada 4 mai – 15 iunie, să folosească resursele de energie responsabil și în siguranță, conștientizând importanța protejării mediului înconjurător.

In prima etapă a programului, ENGIE și Hands Across Romania invită școlile din cele zece județe să se înscrie în acest proiect pentru a le putea oferi elevilor ocazia de a descoperi informaţii noi şi interesante despre energie, în cadrul a două lecţii concepute special pentru ei.

Înscrierile s-au deschis pe 10 martie și se încheie pe 10 aprilie 2016.

Programul „Întâlnire cu energia” care presupune două lecţii predate interactiv elevilor de clasa a IV-a precum şi concursul Câştigă cu Metano, îşi propune educarea tinerei generaţii și stimularea interesului acesteia în ceea ce privește sursele de energie şi utilizarea lor într-un mod responsabil şi în condiţii de siguranţă. În cadrul celor două lecții sunt descrise concepte cu privire la sursele şi tipurile de energie precum şi diversele utilizări ale acestora în viaţa cotidiană, punând un accent deosebit pe utilizarea în siguranţă a gazelor naturale şi pe principiile de protecţie a mediului înconjurător.

Programul vine în sprijinul cadrelor didactice pentru învățământul primar în predarea materiei „Științele naturii” la clasa a IV-a, iar lecţiile interactive sunt susținute de voluntari ai ENGIE Romania și ai Asociației Hands Across Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.