Deputatul PNL, Aurelian Mihai, vrea ca românii din Diaspora să știe cât mai multe despre votul prin corespondență și despre faza în care se află legea în Parlament. Alesul le-a făcut o prezentare românilor din Spania în legătură cu votul prin corespondență.

Așa cum am promis în urmă cu o lună, am revenit în Spania, aflându-mă, în perioada 19-22 martie, în Comunitatea Madrid, ocazie cu care am avut oportunitatea de a transmite salutul Parlamentului României și prezenta, în fața cetățenilor români din Alcala de Henares, Coslada, Alcorcon sau Torrejon de Ardoz, informații privitoare la votul prin corespondență, noua modalitate prin care românii pot vota în afara țării pentru alegerile din acest an.

  • Fie că am prezentat noile oportunitati cu privire la modificarea legii electorale românilor aflați în biserici, celor înregimentați politic, cum a fost cazul românilor afiliați PNL, organizația din Spania, sau simpatizanților altor formațiuni politice, înaintea cetățenilor români la evenimentele la care am fost invitat, țin să aduc la cunoștință faptul că, la întoarcerea în țară, voi prezenta amendamentele cu privire la modificarea Legii electorale pentru alegerea Camerei Deputaților și Senatului, Legea 208/2015, a votului prin corespondență, Legea 288/2015. Inclusiv, voi căuta modalitatea cea mai optimă pentru clarificarea prevederilor Codului Fiscal, mai ales pentru înțelegerea situației cu privire la dările fiscale atunci când este cazul ca un român să achite contribuția la sistemul de asigurări sociale. Personal, consider și transmit, totodată, celor care citesc aceste rânduri, că atunci când un cetățean își achită asigurarea de sănătate pe teritoriul altui stat, automat, situația în care se află este cea care impune respectarea principiului comunitar privind evitarea dublei impuneri, în sensul în care acel cetățean nu va mai achita suma pentru același serviciu pe teritoriul unde deja asigurarea este valabilă.
  • De asemenea, stadiul construcției Centrului social și al Catedralei din Madrid, a bisericilor și parohiilor din Spania, precum și alte probleme notate în discuțiile cu numeroși compatrioți, toate aceste chestiuni asupra cărora îmi revine datoria de a le căuta soluții în încercarea de a avea rezultatele meritate de comunitatea de români prezentă astăzi în diaspora, vor fi aduse la cunoștința Parlamentului sau a Guvernului României.
  • Îmi exprim regretul și condoleanțele familiei studentei care a decedat în urma accidentului rutier din acest sfârșit de săptămână, întorcându-se din Valencia către Barcelona, și familiei femeii ucise cu câteva zile în urmă în Coslada.
  • În speranța că multe dintre situațiile aduse la cunoștința mea vor fi rezolvate, transmit un salut călduros tuturor românilor prezenți în Spania, iar celor care, potrivit confesiunii religioase, petrec în rugăciune Săptămâna Mare catolică, le urez un Paşte fericit!”, spus Aurelia Mihai.
  • Mihai_Aurelian
158 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here