termocentrala

Douăzeci de sindicalişti, angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia, au protestat, luni, în faţa Termocentralei Rovinari, nemulțumiți din cauza reducerii sporului de noapte și nerespectarea unor prevederi din Contractul Colectiv de Muncă, informează Mediafax.

Cei 20 de sindicalişti prezenți în faţa sediului Sucursalei Electrocentrale Rovinari au solicitat ca managerul CEO să vină la discuţii.

Una dintre principalele nemulţumiri ale angajaților vizează hotărârea administraţiei CEO de a reduce sporul de noapte, privind plata a 7 ore în loc de 8.

”Dorim să vină cineva din partea Directoratului Complexului Energetic Oltenia. Vrem să discutăm despre cele trei revendicări, pentru că nu se respectă Contractul Colectiv de Muncă. Este vorba despre sporul de noapte, despre clasele de salarizare, dar şi despre şomajul tehnic”, a declarat Manu Tomescu, lider în cadrul Sindicatului Energia Rovinari.

Gheorghe Peptan, un alt lider de sindicat din zona Rovinari, se află în a opta zi de grevă a foamei, în faţa sediului Complexului Energetic Oltenia. El cere garanţii că sediul social al companiei va rămâne la Târgu Jiu.

Sindicaliştii anunţau, în februarie, că 3.000 de angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia ar urma să fie disponibilizaţi în 2016, concedierile fiind confirmate de conducere, care nu a precizat și dimensiunea lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here