protest fermieri

Câteva mii de fermieri, nemulțumiți că nu și-au primit subvențiile, s-au adunat miercuri, în Parcul Izvor din Capitală pentru a protesta, iar după ora 13:00 vor pleca spre Guvern, unde își vor continua acțiunea de protest până la ora 18:00.

Pe pancartele fermierilor nemulțumiți sunt scrise mesaje de genul: ” Pentru ce au luptat strămoșii, să vindeți voi coloșii?”, „Mai multe produse românești în magazine”, „Ați schimbat Guvernul să vindeți terenul”. Protestatarii încearcă să forțeze cordonul de jandarmi, cu intenția de a ajunge la Palatul Parlamentului, iar câțiva fermieri au vărsat lapte pe asfalt, informează Agerpres.

Protestul fermierilor a fost declanșat după ce marți, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a avut o întâlnire la sediul ministerului cu Claudiu Frânc, liderul Federației Crescătorilor de Bovine din România, cu președintele Federației Oierilor de Munte, Gontea Eugen, și reprezentanți ai PROAGRO, pentru a găsi o variantă prin care asociațiile crescătorilor de animale constituite în baza O.G 26/2000 și cooperativele constituite în baza Legii 566/2004 să îndeplinească condiția de fermier eligibil pentru schema de plăți directe. Au fost discutate aspecte legate de posibilitatea ca aceste forme asociative ale crescătorilor de animale să aibă alocate coduri ANSVSA temporare pe pajiștile concesionate de la Consiliile Locale unde se deplasează și pășunează animalele membrilor.

134 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here