raed-arafat

Raportul Corpului de Control referitor la incendiul din clubul Colectiv a fost făcut pe baza deficitelor formulate de însuşi Arafat, afirmă doctorul Arafat într-un document pe care l-a făcut public. Tot azi, Raed Arafat a fost convocat la Guvern pentru discuţii.

În plus, oamenii aflați în subordonarea lui Raed Arafat susțin că recomandările din raportul Guvernului nu corespund cu legislația în vigoare.

„Clarificările sunt necesare pentru a înţelege, la nivelul DSU, precum şi la nivelul altor instituţii, în totalitate, sensul raportului şi raţionamentul care a stat la baza unor afirmaţii şi recomandări. Din punctul de vedere al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, acest raport are un impact practic şi istoric major. Este necesar ca, bazându-se pe experienţa lor în domeniul situaţiilor de urgenţă, cei care au redactat acest raport să ofere clarificările care să permită DSU să implementeze recomandările şi propunerile, în vederea atingerii scopului ca „mecanismele de intervenţie să fie îmbunătăţite în continuare””, se arată în Punctul de vedere al DSU.

http://www.dsu.mai.gov.ro/wp-content/uploads/2016/03/PUNCT-DE-VEDERE.pdf

Raportul Corpului de Control este primul document oficial care a arătat modul în care autorităţile au intervenit după incendiul din noaptea de 30 octombrie. Concluziile sunt clare: instituţiile au acţionat haotic, s-au vehiculat date contradictorii privind numărul de victime, iar Planul Roşu a fost declanşat cu mare întârziere. Abia la 18 minute de la primul apel şi la 7 minute după ce ambulanţele ajunseseră la faţa locului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here