murgeanu

Fostul consilier de stat, Răzvan Murgeanu, a fost reținut de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, marți noapte, pentru pentru trafic de influență, dare de mită și instigare la infracțiunea de spălare a banilor.

În dosar, a fost reținută și Gabriela Gângoe—Simion, practician în insolvență, pentru intermedierea ori înlesnirea efectuării unor operațiuni comerciale sau financiare de către persoana care are sarcina de a supraveghea, controla, reorganiza sau lichida un operator economic privat; complicitate la trafic de influență și la dare de mită; abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit; fals în înscrisuri sub semnătură privată și spălare de bani, ultimele trei în formă continuată, informează Agerpres.

Gabriela Gângoe—Simion și Răzvan Mutgeanu vor fi prezentați miercuri Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Răzvan Murgeanu a fost viceprimar al Capitalei, iar în 2013 a fost numit consilier de stat la Cancelaria președintelui în mandatul lui Traian Băsescu.

În aceeași cauză, procurorii anticorupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de Valentin Stănescu, director în cadrul Primăriei sector 5 la data faptei, pentru luare de mită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here