trafic de migranti

Polițiștii de frontieră și procurorii DIICOT au depistat o grupare infracțională organizată care se ocupa cu traficul de migranți, pe ruta Irak – Turcia – Cipru – Bulgaria – România.

Destinațiile finale erau pentru Germania, Anglia, Suedia sau Norvegia, unde migranții urmau să solicite azil politic iar prețul pe care traficanții îl cereau era de aproximativ 12.000 de dolari pentru fiecare persoană.

„Persoanele implicate, trei cetățeni români (o femeie și doi bărbați) și doi irakieni, au fost prezentate procurorului din cadrul DIICOT București, fiind cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, faptă prevăzută de art. 367 din Cp, trecere frauduloasă a frontierei de stat, faptă prevăzută de art. 262 din Cp și trafic de migranți, faptă prevăzută de art. 263 din Cp”, informează Inspectoratul General al Poliției de Frontieră într-un comunicat transmis vineri către Agerpres.

Migranții obțineau vize turistice aparținând unor state UE, în baza acestora intrau legal pe teritoriul României și erau cazați la mai multe adrese din București și județul Ilfov. Ulterior, membrii grupării îi transportau spre frontiera de vest a României, iar aceștia încercau să iasă în mod fraudulos din țară folosind diferite metode: ascunși în autocare, remorci ale TIR-urilor sau folosind acte de identitate bulgărești false.

Activitatea de depistare a traficanților a fost desfășurată împreună cu polițiști de frontieră din cadrul IGPF — Centrul de Supraveghere și Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi București-Otopeni, beneficiind de sprijinul IGPR — Direcția de Operațiuni Speciale, ITPF Timișoara, ITPF Oradea și de Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei „Vlad Țepeș”.

145 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here