rom-muncitor

Mai multe organizații ale romilor, Fundația Roma, Gypsi Media, Organizația Romilor din România, Centrul Creștin al Romilor din Ardeal, printre care Syndi Humanitas , Asociația Romilor din Transilvania,  susțin propunerea ministrului Raluca Prună de scădere a pragului electoral de la 5% la 3 %.

Susținerea vine pe considerentul că au luat ființă mai multe organizații ale romilor care participă la alegerile locale și parlamentare, dar care nu reusesc să obțină  pragul de 5% , ele nefiind practic reprezentantate în consiliile locale și județene . Mai mult,romii cer Parlamentului adoptarea de urgență a unei legi prin care să se stabilească clar pragul electoral la 3 %.

”PNL și PSD, prin reprezentanții lor Alina Gorghiu și Vasile Blaga care nu doresc scăderea pragului electoral dovedesc că sunt interesați doar de putere,nu și de o reprezentare a tuturor forțelor democratice în forurile de decizie. Experienta noastră de mai multi ani ne arată faptul că lipsa de reprezentare al liderilor romii,în consiliile locale și județene că integrare comunităților de romii se face cu pași mărunți și lenți. O reprezentare mai mare romilor în consilile locale și județene ar face ca integrarea acestei comunități în societate să se facă real și rapid.Doar romii cunosc cu adevărat problemele cu care se confruntă etnia noastră,restul sunt doar vorbe și bani aruncați pe apa sâmbetei.Este necesară modificarea pragului electoral,întrucât romii sunt dezbinați și nu reușesc să ia 5 % din voturile comunităților respective pentru a putea avea reprezentare în forurile de conducere ale județelor. aceștia vor fi un factor important de decizie privind integrare în societate, de aceea e necesar modificările pragului electoral. Dacă această propunere nu va fi luată în considerare de parlamentari,vom organiza un miting de amploare la București și vom bloca Parlamentul  a declarat pentru MagnaNews Aurel  Pascu, repzentant Gypsi Media şi al Fundației Roma.

153 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here