avioane rusesti

Președintele rus Vladimir Putin a ordonat luni seara retragerea imediată a trupelor ruse din Siria, acțiune ce a început chiar de marţi.

Decizia luată de liderul Kremlinului a venit în urma unei disuții telefonice cu preşedintele sirian Bashar Al Assad. Cei doi lideri au hotărât restrângerea contingentului militar rus din Siria după ce forţele guvernamentale au reuşit, în mare parte cu sprijinul Moscovei, să preia iniţiativa luptei împotriva grupărilor teroriste.

Rusia nu se va retrage însă, definitiv din Siria. Putin a precizat că baza aviatică de la Hmeimim şi cea de întreținere a navelor de la Tartus îşi vor continua activitatea la fel, probabil şi aşa numitul centru de împăcare şi coordonare a formaţiunilor de opoziţie care vor să participe la procesul de pace.

Kremlinul subliniază că efectivele care vor rămâne în Siria vor fi apărate în mod ferm dinspre uscat, din aer şi dinspre mare astfel, anumite capacităţi militare şi efective ale Rusiei vor rămane pe loc.

Dimitrii Peskov – purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus a mai adăugat că cele două baze nu se vor desfiinţa şi vor rămâne active tocmai pentru a veghea ca acordul de pace să fie respectat.

Sursa: stiri.tvr

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here