nicolae-manolescu

Președintele Uniunii Scriitorilor din România (USR), Nicolae Manolescu, citat de Agerpres, a declarat că membrii autodeclaratei „conduceri a USR” vor fi excluși din uniune.

Manolescu a explicat că un grup de 15 scriitori — membri și nemembri ai Uniunii — au convocat „ilegal” o Adunare Extraordinară în care „s-au ales” în conducerea USR. „Au convocat în mod ilegal, nestatutar, o adunare, la care au participat vreo 15 — 20 și s-au ales și nu mai știu ce vor să facă pe-acolo…. Au anunțat în ziar și noi am dat un comunicat că povestea e ilegală, pentru că nu se poate face Adunare Generală Extraordinară, conform statutului, decât dacă o convoacă președintele, consiliul sau o treime din membri. Ceea ce înseamnă 800. Asta nu i-a împiedicat s-o facă. S-au ales, dar o să-i contestăm în justiție”, a declarat Manolescu.

Potrivit unui comunicat al grupului de reforma, conducerea (Consiliul Director) USR, „în luna februarie 2015, Comitetul de inițiativă al Adunării Generale a Asociației Uniunea Scriitorilor din România a cerut convocarea unei Adunări Generale Extraordinare”.

„Conform OG 26/2000, după expirarea termenului legal de un an, orice membru are dreptul să o convoace. Comitetul de inițiativă a procedat în consecință. În luna februarie a fost postat convocatorul pe site-ul www.alegeriusr.ro, trimis prin poștă electronică spre membri și publicat în trei ziare de circulație națională: Adevărul, Jurnalul Național și Evenimentul Zilei. Termenul a fost de o lună, conform legii. Pe data de 18 martie, cvorumul nu a fost întrunit, astfel că Adunarea Generală Extraordinară a fost reconvocată, conform legii, după 24 de ore, pe 19 martie, în sediul Colegiului Național ‘Mihai Viteazul’, din Capitală”, se arată în comunicat. La acea dat[ a fost votată o nouă conducere: Cristian Teodorescu — președinte al USR, Florin Iaru și Dan Mircea Cipariu — vicepreședinți. Din Consiliul Director fac parte Ioana Crăciunescu, Grigore Șoitu, Cosmin Perța, Paul Vinicius, Adrian Suciu, Octavian Soviany, Cristian Tiberiu Popescu și Valeriu Mircea Popa. Din Comisia de cenzori fac parte Carmen Ionescu, Dan Iancu și Daniel Vorona.

1 COMENTARIU

  1. Nu poate fi război între ţânţar si armasar. 30 contra 2400. E vorba de frământări. Ambele tabere, recurg la lipsa de talent a adversarului, plus întorsături avocăţeşti. Poanta ca daca Grupul ar candida legal în 2018 c-un proiect reformator, Uniunea l-ar şi îmbrăţişa cu ovaţii. Deci, logic, rezultă ca Reforma e imposibila! Mai straniu ca din conferinţă afla si marele public ca R.Voncu nu-i doar în temuta Comisie de Monitorizare, Suspendare şi Excludere a lui Mihăieş .E şi director România literara, macabru fiind ca webografia e saraca si conduce mai mult la o critica abjecta a defunctului Vadim la cartea băuturii noastre preferate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.