ionel-sinescu

Profesorul Ioanel Sinescu, președintele Asociației Române de Urologie, recomandă un control amănunțit urologic după vârsta de 50 ani, necesar în depistarea precoce a cancerului de prostată.

”Screeningul pentru descoperirea cancerului de prostată, la subiecții trecuți de 50 de ani, care se consideră sănătoși, constă în următoarele: determinarea nivelului antigenului specific prostatic în sânge, o analiză de sânge prin care se dozează acest PSA, care are drept limită superioară considerată normală 3 nanograme/ml. Tot ce e mai mult ridică semne de întrebare. Al doilea examen este ecografia aparatului urinar, pe care o focalizăm pe prostată, iar a treia metodă care intră în screening este tușeul rectal”, a declarat profesorul Sinescu, în cadrul conferinței „O nouă speranță pentru pacienții români cu cancer de prostată”, organizată de Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer.

Cancerul de prostată este o boală cu incidență mare, în condițiile în care unul din șase bărbați va avea în existența lui cancer de prostată.

Președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer, Cezar Irimia, a atras atenția asupra faptului că anul trecut a fost aprobat pentru compensare unul dintre noile medicamente care se adresează pacienților cu cancer de prostată metastatic, care nu mai răspundeau la alte tratamente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here