avion egyptair

UDATE: In final, atacatorul a fost arestat de autoritatile egiptene. Scopul lui a fost, conform declaratiilor sale, sa-si vada sotia si sa-i dea o scrisoare. Pasagerul care a amenințat că își va detona centura cu explozibili este cetățean egiptean și se numește Ibrahim Samaha, profesor de medicină veterinară la Universitatea din Alexandria, informează presa internațională.

Compania EgyptAir a anunțat că, în urma negocierilor cu atacatorul, a obținut eliberarea tuturor pasagerilor aflați la bordul avionului deturnat, cu excepția a patru cetățeni străini (care nu sunt egipteni) și a membrilor echipajului.

Individul ar fi cerut azil politic în Cipru și un translator, în caz contrar amenințând că își va detona centura cu explozibili pe care o are asupra sa.

Potrivit EFE, surse de securitate egiptene au dezmințit prezența explozibililor la bordul avionului sechestrat.

Un avion de pasageri al companiei Egyptair, care decolase din Alexandria, Egipt, a fost deturnat deasupra spațiului aerian al Ciprului și a aterizat marți dimineață într-o zonă specială, izolată, a aeroportului din Larnaca, informează presa internațională.

Pilotul avionului a fost amenințat de un pasager, care a spus că-și va detona centura cu explozibil.

La bordul avionului, ce aparţine companiei EgyptAir, sunt 55 de pasageri și șapte membri ai echipajului, potrivit AFP. Reuters a transmis că la bordul avionului se aflau 80 sau 81 de oameni, iar unul dintre ei se credea că ar fi fost înarmat.

Sursa: Agerpres

153 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here