vila lui ceausescu

Palatul Primăverii, vila lui Ceauşescu, se va deschide publicului începând cu data de 12 martie, la propunerea Ministerului pentru Consultare Publică şi Dialog Civic.

“Palatul Primăverii, reşedinţa soţilor Ceauşescu – în curând nu numai pentru acţiuni de protocol, ci deschisă publicului, cel care are tot dreptul să vadă o parte importantă aparţinând istoriei acestei ţări. În Bucureşti, pe Primăverii nr. 50, se află Vila cu aceeaşi denumire, casa în care Elena şi Nicolae Ceauşescu, alături de copiii acestora, Nicu, Zoe şi Valentin, au locuit în ultimii 25 de ani din viaţă”, au precizat reprezentanții MCPDC.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic, sâmbătă, 12 martie va fi posibilă intrarea unui număr de 300 de persoane, însă este necesară o programare anterioară pe site-ul programari@palatulprimaverii.ro unde să fie precizat numele, prenumele și un număr de telefon.

„Având în vedere suprafața vizitabilă și pentru o bună organizare a programului vizitatorilor noștri, în data de 12 martie un număr maxim de 300 de persoane (exclusiv reprezentanții presei) vor putea fi primite în incintă. Adresa locației este: Bdul Primăverii nr. 50. Organizatorii (reprezentanții RA-APPS) vor confirma primirea mesajului de înscriere și numai în baza acestei confirmări, persoanele vor putea intra în vizită, în cursul zilei de sâmbătă, 12 martie a.c. După ziua inaugurării, programul cu publicul va fi reluat sâmbătă, 19 martie a.c., orele 10:00 conform detaliilor ce vor fi prezentate de către organizatori.”

Programul de vizite în data de 12 martie , ocazionată de includerea locației în circuitul turistic, va fi până la orele 17:00. Intrarea în prima zi de vizitare este gratuită.

Reședința lui Nicolae Ceaușescu din Primăverii a primit mai multe delegații oficiale din țară și din străinătate în anii după 1989 și a fost administrată în tot acest timp de RA-APPS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here