animale sacrificaate

O rețea prin intermediul căreia se sacrificau și comercializau ilegal animale, în Cluj, a fost destructurată de reprezentanți ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Cluj și ai Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Cluj.

Directorul DSVSA Cluj, Ioan Oleleu, a declarat vineri că peste 200 de kilograme de carne a fost reținută și urmează să fie distrusă.

„DSVSA Cluj a destructurat, în urma unei acțiuni care a avut loc în noaptea de joi spre vineri, o rețea ilegală de sacrificare și comercializare a animalelor. Este vorba de o situație în care s-au sacrificat ilegal două ovine și o bovină adultă, iar carnea de bovină urma să fie folosită în consum public. Sacrificarea, tranșarea, manipularea și alte operațiuni au avut loc în condiții neigienice. Grav este că introducerea în consum public, fără expertiză sanitar-veterinară și fără un control sanitar-veterinar al cărnii, poate pune în pericol sănătatea publică. Suntem în curs de analizare a situației și urmează să stabilim sancțiunile care se impun”, a declarat Ioan Oleleu.

El a mai spus că animalele erau sacrificate într-o gospodărie din localitatea Sânicoară, apoi erau transportate în Cluj-Napoca, unde erau tranșate și dezosate, carnea urmând să fie livrată unei unități pentru o masă de 200 de persoane.

Ioan Oleleu a adăugat că rețeaua respectivă era în vizorul DSVSA de circa trei luni.

Sursa: agerpres.ro

102 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 8 =