plantare pomi. elevi

Primăria Municipiului București organizează vineri, 15 aprilie, începând cu ora 13.00, o acțiune de plantare de arbori în parcurile Tineretului și Izvor.

La această acțiune vor participa 500 de elevi din unitățile de învățământ bucureștene, voluntari și membri ai Organizației Naționale Cercetașii României. Alături de aceștia se va afla și primarul General al Capitalei, Răzvan Sava, informează un comunicat al PMB remis MagnaNews.

Astfel, se vor planta în compensare 600 de arbori din următoarele specii: catalpa, mesteacăn, stejar roșu și tuia, dintre care 350 de arbori în Parcul Tineretului și 250 de arbori în Parcul Izvor. Campania „Verde pentru București” este derulată în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București și Carrefour România.

Accesul în incinta Parcului Tineretului se va face pe la intrarea din Str. Cutitul de Argint, iar în Parcul Izvor prin zona stației de metrou Izvor.

Actiunea de vineri, 15 aprilie,  promovează noile reglementări în plantarea spațiului verde, Primăria Capitalei lansând în dezbatere publică la începutul lunii aprilie, o propunere de regulament privind amenajarea spațiilor verzi pe raza municipiului București.

Regulamentul prevede, printre altele, ca amenajarea peisageră a celor mai importante tipuri de spații verzi existente în București (parcuri, grădini publice, scuaruri și spații verzi aferente căilor de circulații – cursuri de apă) să se realizeze pe baza unor planuri de amenajare întocmite de persoane/instituții specializate în amenajări peisagere și care să respecte reguli unitare de elaborare și avizare, indiferent de unitatea administrativ-teritorială pe care se află spațiul verde ce urmează a fi reamenajat.

158 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here