kansas-library

Ministerul Culturii invită orașele din România să candideze pentru titlul de „Capitala mondiala a cărții” din anul 2018, în cadrul competiției UNESCO, World Book Capital. Acest demers are în vedere recunoașterea de către UNESCO a eforturilor depuse de orașe pentru promovarea cărților și a cititului, iar orașul câștigător va avea titlul amintit pentru un an începând cu  Ziua Internațională a cărții și drepturilor de autor 2018 și aceeași zi din anul următor (23 aprilie).

Comitetul de Selecție care va funcționa sub auspiciile UNESCO va fi compus dintr-un reprezentant al Internațional Publishers Association, unul al European and International Booksellers’ Federation, unul al International Federation of Library Associations and Institutions, unul UNESCO, doi experți independenți și organizații non-guvernamentale sau instituții independente desemnate de UNESCO prin rotație. Responsabil pentru respectarea procedurii alegerii orasului câștigator este directorul general UNESCO.

Anul acesta capitala mondiala a cărții este orasul Wrocław din Polonia, iar anul viitor titlul va fi oferit orașului Conakry din Guineea. Prima ediție a competiției a fost lansată în 1996, iar orasul Madrid a fost desemnat prima capitala mondială a cărtii in 2001.

Dosarele de aplicare trebuie depuse pana la data de 31 mai 2016 in engleza sau franceza.Evaluarea va avea loc pe 30 iunie, iar rezultatele vor fi anuntate pe 15 iulie.

99 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 8 =