casa o goga

Casa în care a crescut renumitul poet român, Octavian Goga, din comuna Rășinari, Sibiu, va putea fi vizitată sâmbătă, 2 aprilie, după ora 16:00, cu ocazia împlinirii a 135 de ani de la nașterea „poetului pătimirii noastre”.

Într-una din puținele zile din an când casa poetului poate fi vizitată, turiștii vor fi ghidați chiar de nepotul lui Goga, Dinu Bucșan.

„Casa se poate vedea sâmbătă, după ora 16.00, când se termină programul. Casa se află la numărul 880 din Rășinari, este un corp de clădire, e casa veche, eu voi fi acolo. Nu se plătește nicio taxă pentru vizitare. Casa poetului se poate vedea și în Săptămâna Altfel și la vară, în rest nu. Eu locuiesc în București”, a declarat pentru Agerpres, Dinu Bucșan, nepotul lui Octavian Goga.

Octavian Goga s-a născut la 1 aprilie 1881, la Rășinari, în familia preotului Iosif Goga și a Aureliei. Ambii părinți aveau înclinații literare, întreținând în familie cultul pentru poezia lui Mihai Eminescu și George Coșbuc.

Octavian Goga a fost poet, publicist și om politic, fiind prim-ministru între decembrie 1937-.februarie 1938. A decedat la 6 mai 1938 la Ciucea. Trupul poetului a fost transportat la București, fiind apoi înhumat în Cimitirul Bellu. Ulterior, el a fost reînhumat la Ciucea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.