copii nepal

Mai mulți copii din Nepal, în vârstă de 10 ani, din regiunile afectate de cutremurul puternic produs anul trecut, ar fi traficați în nordul Indiei și vânduți ca sclavi pentru familii britanice, conform unei relatări a publicației britanice The Sun.

Marți, guvernul nepalez a anunțat că va investiga aceste informații, ancheta urmând a fi susținută de Child Welfare Board.

Oficiali din districtul Dolakha, afectat de cutremur, au declarat că de multe ori părinți din zonă și-au trimis copiii la studii în India pentru a deveni călugări.

Nu au fost înregistrate cazuri de trafic de copii, deși oficialii afirmă că nu exclud această posibilitate după ce aceștia au ajuns la locuințele lor temporare din India.

Cel puțin 39.300 de copii din Nepal au avut de suferit în cele mai afectate 14 districte în urma cutremurului din 25 aprilie anul trecut și a replicilor lui, conform guvernului nepalez. Peste 1.000 dintre ei și-au pierdut părinții în urma acestor seisme.

The Sun a relatat că acești copii, din regiunile afectate de cutremurul de anul trecut,  sunt vânduți cu 5.300 de lire sterline de către bande de traficanți care acționează în India. Guvernul britanic i-a cerut poliției să investigheze informațiile.

Guvernul nepalez a interzis atât adopțiile internaționale, cât și pe cele locale în urma cutremurului de la finalul lui aprilie 2015, tocmai pentru a preveni traficul cu copii.

Sursa: agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here