cozonac romanesc

Cozonacii tradiționali românești sunt la mare căutare nu doar la noi ci și peste hotare, patiserii români reușind să livreze în mai toate colțurile lumii, în această perioadă a Sărbătorilor Pascale, aproximativ 7 – 7,5 milioane de bucăți.

„Se menține și anul acesta ritmul de producție și consum ca și în 2015. Ieșim în această perioadă cu aproximativ 7 — 7,5 milioane de cozonaci de toate tipurile și de toate gramajele, astfel încât orice persoană să își poată permite să cumpere în această perioadă. Prețurile sunt neschimbate față de anul trecut, încep de la 5 lei pentru cozonacul simplu și ajung până la 40 — 50 de lei pe kilogram, în funcție de gramaj și umplutură”, a declarat pentru Agerpres președintele Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificație și Produse Făinoase — ROMPAN, Aurel Popescu.

Acesta a spus că nu doar românii apreciază cozonacul tradițional ci și străinii, pentru că mai bine de 750.000 de cozonaci ajung în această perioadă în afara țării.

„Exportul merge foarte bine pentru că aproape 10% din producție merge în afară și nu doar în zonele unde sunt comunități de români, respectiv Italia sau Spania, ci și în Marea Britanie, Germania, Canada sau SUA”, a precizat Popescu.

106 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 1 =