i armas

Deputatul PSD Iosif Armaș este cercetat, miercuri, de procurorii DIICOT Caraș-Severin într-un dosar în care este suspectat de delapidare și bancrută frauduloasă.

Cele 16 perchezițiile domiciliare efectuate de procurorii DIICOT Caraș-Severin vizează un dosar în care se fac cercetări față de 22 de suspecți, informează Agerpres.

Ancheta urmărește săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, delapidare și complicitate la delapidare, bancrută frauduloasă și complicitate la bancrută frauduloasă, abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Potrivit unor surse judiciare, perchezițiile au loc în București și Băile Herculane.

Aceleași surse arată că suspecții Iosif Armaș, președinte al Consiliului de Administrație al SC Hercules SA Băile Herculane, acționar și administrator special al SC Argirom Internațional SA București (societate care la rândul ei deținea peste 60% din acțiunile SC Hercules SA Băile Herculane); Filip Railescu — director General al SC Hercules SA și Gavril Adamescu — director Economic al SC Herculesc SA au constituit un grup infracțional organizat, la care au aderat ulterior și alte persoane, printre care se află și Angela Monica Borza (lichidator judiciar), având drept scop scoaterea activelor/bunurilor SC Hercules SA din patrimoniul acesteia și însușirea sumelor de bani obținute din valorificarea acestor active.

Prejudiciul total cauzat prin activitatea infracțională s-ar ridica la suma de 123.325.726 lei (circa 30 milioane euro).

173 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here