bomboane laddo

Poliția din Pakistan a anunțat decesul a cel puțin 23 de persoane care au consumat dulciuri contaminate, probabil, cu pesticid, informează BBC.

Decesele au început să apară săptămâna trecută, după ce un bărbat din provincia Punjab (centrul Pakistanului) a cumpărat dulciuri pentru a sărbători nașterea fiului său.

Bărbatul și 11 rude ale sale se numără acum printre cei decedați. În total, 77 de persoane au fost afectate, iar cinci se află în acest moment în stare gravă.

Poliția pakistaneză a arestat doi proprietari ai unui magazin local de dulciuri și pe unul dintre angajații acestora și a deschis o anchetă cu privire la sursa contaminării.

Oficialii suspectează că dulciurile au fost contaminate cu pesticid, care a ajuns în mod accidental în laddos-urile (un tip de dulciuri foarte populare, în formă de mingiuțe), cumpărate de bărbat.

Potrivit BBC, în prezent se efectuează teste de laborator, după ce poliția ar fi descoperit saci de pesticid în magazinul de dulciuri.

Dulciurile fuseseră achiziționate de Sajjad Hussain, un localnic din districtul Layyah, după nașterea fiului său, la 19 aprilie. La 20 aprilie, Hussain a cumpărat 4,5 kg de laddoo pentru a sărbători fericitul eveniment. Cinci persoane au murit imediat după ce au consumat dulciurile, iar decesele au continuat pe parcursul weekendului, a indicat purtătorul de cuvânt al poliției, Irfan Faiz.

Sursa: agerpres.ro

417 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here