indemnizatia ptr mame

Legea privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor, adică indemnizația pentru mame, a fost promulgată luni de președintele Klaus Iohannis, acesta fiind de părere că o astfel de lege este una bună, așteptată și bine-venită.

În cadrul ceremoniei de învestitură a noului ministru al Muncii, Dragoș Pîslaru, Iohannis a declarat:

„Vă încurajez pe dvs (n.r. ministrul Muncii) și pe dvs, dl prim-ministru, să găsiți în Guvern cele mai bune soluții pentru a aplica cât se poate de repede această lege. Eu vă rog să nu tratați această chestiune într-un mod contabil. Este o lege proactivă, din zona politicilor demografice, care, cu siguranță, este foarte importantă pentru România”.

Plenul Camerei Deputaților a adoptat la finalul lunii martie proiectul de lege prin care se elimină plafonul maxim al indemnizației lunare pentru creșterea copilului și prin care se stabilește că indemnizația va fi acordată până când copilul împlinește doi ani.

Persoanele care timp de doi ani au realizat minim 12 luni venituri supuse impozitului beneficiază de concediu pentru creșterea copilului timp de doi ani și timp de trei ani, pentru copilul cu handicap, după cum prevede unul dintre articolele acestui proiect de lege.

Sursa: agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here