marian-munteanu

Fostul lider al Pieţei Universităţii, Marian Munteanu, este candidatul desemnat de liberali pentru Primăria Capitalei. „A venit vremea să scăpăm de metehnele trecutului. Sunt o persoană care vine din societatea civilă, fapt ce înseamnă un nou început pentru Bucureşti, pentru a avea un oraş frumos, unde cetăţeanul să poată fi respectat”, a declarat Marian Munteanu.

Marian Munteanu, născut pe 19 iunie 1962, este profesor asociat la secţia de Etnologie a Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii Bucureşti, fiind membru al mai multor asociaţii civice. Este licenţiat al Facultăţii de Litere (1991), Universitatea din Bucureşti, specializarea română-portugheză. Este doctor al Universităţii din Bucureşti, specializarea etnologie şi folclor (magna cum laude, 2005), cu teza „Folclorul detenţiei – Ideea de libertate în cultura tradiţionalã românească”.

Marian Munteanu a participat la Revoluţia Română din 1989, în Bucureşti. A fost unul dintre liderii demonstraţiei studenţeşti din Piaţa Universităţii din iunie 1990, demonstraţie prin care era contestat rezultatul primelor alegeri de după prăbuşirea regimului comunist, scrutinul fiind câştigat de Ion Iliescu şi FSN. Unul dintre punctele revendicărilor din Piaţa Universităţii a fost lustraţia, respectiv înlăturarea din viaţa publică a foştilor nomenclaturişti.

92 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 5 =