lionel messi

Starul internațional din fotbal, Lionel Messi, atacant la clubul spaniol FC Barcelona, a atins, duminică, un nou prag emblematic, înscriind în meciul de campionat împotriva Valenciei al 500-lea său gol din cariera profesionistă, atât la echipa de club, cât și la echipa națională, informează AFP.

Golul emblematic a fost marcat de câștigătorul trofeului „Balonul de Aur”, în minutul 63, pe stadionul Camp Nou, în urma unei pase de la Jordi Alba. Acest gol a permis FC Barcelonei să reducă scorul la 1-2 în fața Valenciei, care conducea la acel moment cu 2-0.

Acesta este al 450-lea gol al lui Messi de la prima sa apariție sub tricoul FC Barcelonei și intervine la două săptămâni după al 50-lea gol pentru selecționata argentiniană, înscris din penalty cu Bolivia (2-0), pe 29 martie.

Atacantul argentinian a ajuns la un total de 500 de goluri de la debutul său profesionist în 2004, un număr „dintr-o altă galaxie”, conform cuvintelor antrenorului „Barcei”, Luis Enrique.

Messi este considerat cel mai bun marcator din istoria clubului catalan (450 de goluri) și din istoria campionatului Spanie (309).

Agerpres: agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here